2017 októbere óta rendszeresen tartok ismeretterjesztő előadásokat a fenntartható divatról, tudatos ruhavásárlásról, a ruhaipar jelenlegi problémáiról.

Nagyvállalatok, bankok, egyetemek, gimnáziumok, környezettudatos fesztiválok kerestek meg eddig. Mindenhol fontosnak tartották hogy szó essen a divatról és a környezetvédelem, környezettudatosság, társadalmi felelősségvállalás kontextusában.

Ha olyan intézménynél, cégnél, vállalatnál dolgozol, esetleg olyan céget vezetsz, ahol fontos lehet ez a téma, szívesen megyek és mesélek. Egyeztessünk a részletekről: info@holyduck.hu

 

Hol jártam eddig?

Adományboltok éjszakája 2018

Az E-Cherry Adománybolt felkérésére mesélhettem a 2018-as Adományboltok éjszakáján a pamutpóló életéről is.

Adományboltok Éjszakája előadás

Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium

Békéscsabán volt gimnáziumomban két 16-17 évesekből álló csoportnak is mesélhettem a divatipar árnyoldalairól.

Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központ

A Zöld Iroda kezdeményezés részeként kerestek meg, és így mesélhettem Békéscsabán. Teljesen véletlen, hogy az előadás pont a Fashion Revolution Day-re esett.

A békéscsabai előadások után a Beol.hu újságírója, Vásári Erzsébet készített velem interjút.

Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem Hallgatói Környezetvédelmi Bizottsága meghívásából tartottam előadást, amelyről a dehir.hu is beszámolt.

Mengyán Eszter fenntartható divat előadás Debrecen

Fotó: Mikula Szilvia

Humusz Szövetség

A Humusz Szövetség a Zöld kalandozások programsorozat részeként kért fel 2018 májusában, hogy meséljek a divatipar árnyoldalairól.

Kender Kert 2018

A kender népszerűsítésére hívták létre a Kender Kert névre keresztelt egynapos rendezvényt, amelynek során előadás előadást követett. A technikai baki ellenére is elmeséltem, ami csak belefért az időbe.

kender kert előadás Mengyán Eszter

Mod’Art International Hungary

2016 márciusától óraadó vagyok a Mod’Art International Hungary divatújságíró- és bloggerképzésén, ahol rendszeresen mesélek a fenntartható divatról és a tudatos vásárlásról is a hallgatóknak.

Regionális Waldorf Gimnázium

A budapesti iskolában projekthét keretén belül jártam 2017 októberében, a csapat akkor már megcsinálta a 10 x 10 kihívás helyett a 7 x 7 kihívást, és elképesztően okos kérdéseket tettek fel.

Simplicity Fesztivál 2018

Budapest első hulladékmentes fesztiválját, a Simplicity Fesztivált a Grundon rendezték meg 2018. június 2-án. A fesztiválon a kapszulagardróbról és a tudatos ruhatárról mesélhettem.

Simplicity Fesztivál 2018 Mengyán Eszter előadás

Fotó: Faluhelyi Fanni

(Visited 1 528 times, 2 visits today)